“Slopen gaat om hergebruik, om urban mining dus. Niks nieuws aan de horizon.”

95% van het afval is inmiddels 100% recyclebaar

Of het nu een modewoord is of niet, een sloopwerk zien als een bron van (herbruikbare) materialen is waar het hedentendage om draait. Al geldt dat voor ons al meer dan 20 jaar. Hergebruik van beton, kunststof, hout, metaal, glas, tapijt, binnenwanden en plafonds is bij ons tot in de puntjes geregeld. Wat dat betreft zit duurzaam slopen in onze genen.

We hebben vaste afnamepartners voor systeemplafonds, tapijttegels en kozijnen. En last but not least; wij hebben fors geïnvesteerd in eigen infrastructuur om materialen zoals beton en kunststof te verwerken tot ‘nieuw’ basismateriaal.

" Braam haalt eruit wat erin zit! "

René Braam

Gecertificeerd

Wij zijn gecertificeerd asbestverwijderaar volgens de SC530. Zodra asbest in gebouwen wordt geconstateerd, hebben wij alles in huis om dit veilig en adequaat te verwijderen.

Duurzaam slopen anno nu

Materialen die al een ‘leven’ achter de rug hebben zodanig ‘transformeren’ dat ze een nieuw ‘leven’ kunnen beginnen in een andere toepassing. Dat is de essentie van Cradle to Cradle. En uitermate relevant als je je bezig houdt met sloopwerk. Want daar hebben we dagelijks te maken met materialen die toe zijn aan een ‘nieuw leven’. Ons streven is daarbij om geen afval meer te genereren. Zo hoort duurzaam slopen anno nu te werken.